Certifikat

Kvalitetsstyrning

Kvalitet och certifiering har alltid stått högst i kurs hos WILLBRANDT. 

I mer än 125 år har vi levereratill sjöfartsindustrin och den militära industrin som t.ex. ubåts- och varvindustrin. Därför har vi varit vana vid höga krav och behov av kvalitetssäkring och certifiering. Många av våra produkter lever därför upp till höga industristandarder och krav från t.ex. BV, DNV, ABS SOLAS etc. 

Långvariga affärsrelationer med kunder och leverantörer, varav några har varat i decennier utgör grunden för vår fortsatta framgång. 
Det är ingen slump att kvalitet har högsta prioritet i spänningsfältet kvalitet - kund - personal - vinst - kostnader - innovation. 

Vårt engagemang i kvalitet, som vi lägger stor vikt vid, utgör grunden för våra handlingar och vårutveckling. Detta leder till framgång om det konsekvent resulterar i konkreta uppgifter och innovativa lösningar och aktiviteter. 

WILLBRANDT KG har sedan den 27 september 1997 varit certifierade enligt DIN/EN ISO 9001:2015 och ISO 14001 miljöcertifierade sedan 2016.

WILLBRANDT Gummiteknik har sedan april 2015 varit ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015-certifierade sedan juni 2017. 

Kvalitetsprinciper

  • Kundorienterat tänkande och åtgärder på alla nivåer
  • Kvalificerad rådgivning genom samarbete mellan säljare och tekniker
  • Långsiktiga affärsrelationer mellan oss och våra leverantörer samt kunder som bygger på ömsesidigt förtroende

Tillsammans med vårt moderbolag har vi mer än 125 års erfarenhet av tekniska gummiprodukter.

TransQ

WILLBRANDT Gummiteknik har återigen godkänts av Achilles och förkvalificerat som leverantör i nätverket TransQ fram till 16/2-2021. Se certifikat här: LINK.

TransQ är en leverantörsdatabas och ett kvalificeringssystem som används av inköpare i den nordiska transportsektorn för att hantera leverantörsinformation och risker i leveranskedjan och för att göra effektiva inköp i enlighet med EU-lagstiftningen. Med fler än 2 600 kvalificerade leverantörer som levererar ett brett utbud av produkter och tjänster, erbjuder TransQ ett rättvist, öppet och transparent sätt att välja leverantörer. Detta underlättar och förenklar anbudsprocessen och erbjuder nya affärsmöjligheter för både inköpare och leverantörer. 

TransQ-nätverket grundades 1998 och har hela tiden utvecklats i samarbete med företag i den nordiska transportsektorn med målet att tillgodose deras behov av leverantörshantering. Köparna i nätverket inkluderar både privata och offentliga verksamheter, till exempel de största järnvägsföretagen, passagerar- och fraktoperatörer, posttjänster och tunnelbana, företag inom lätt järnväg och busstransporter.

Achilles

SELLIHCA – NORDIC UTILITY PRE-QUALIFICATION SYSTEM

WILLBRANDT Gummiteknik A/S har återigen godkänts av Achilles och förkvalificerat sig som leverantör i enlighet med Sellihca. Se bifogat certifikat: LINK.

Vi är godkända som leverantör av gummikompensatorer, stålkompensatorer, fendrar, vibrationsdämpare, gummiprofiler, gummiformdelar, vikbälgar och avgasupphängningar samt många fler produkter.

Sellihca är en leverantörsdatabas och ett kvalificeringssystem som används av nordiska distributionsföretag för att hantera leverantörsinformation och risker i leveranskedjan och för att göra effektiva inköp i enlighet med EU-lagstiftningen. Med fler än 4 400 kvalificerade leverantörer som levererar ett brett utbud av produkter och tjänster, erbjuder Sellihca ett rättvist, öppet och transparent sätt att välja leverantörer. Detta underlättar och förenklar anbudsprocessen och erbjuder nya affärsmöjligheter för både köpare och leverantörer. 

Sellihca-nätverket grundades 1998 och har hela tiden utvecklats i samarbete med nordiska distributionsföretag med målet att tillgodose deras behov av leverantörshantering. Köparna inom denna sektor är både lokala distributionsföretag och stora globala företag som främst är verksamma inom produktion, transmission och distribution av el, samt A-kraftverk och företag inom vattenförsörjningssektorn.

Gazelle

WILLBRANDT GUMMITEKNIK A/S UTNÄMNT TILL GAZELLE FÖR FEMTE GÅNGEN

Trots lågkonjunktur och kris går det bra för WILLBRANDT Gummiteknik A/S.
Så bra att företagets danska dotterbolag i Haslev har utsetts till Gazelle för femte gången och för tredje året i rad.

Företaget, som specialiserat sig på gummi- och polyuretanlösningar, levererar sina produkter till ett brett spektrum av branscher – allt från byggindustrin, trafikföretag och distributionsföretag till läkemedelsindustrin och nöjesparker.

Sedan 2005 har direktör Johnny Anekjær stått i spetsen för en grundlig modernisering och strategisk inriktning av företaget, vilket har gjort att WILLBRANDT Gummiteknik A/S har tiodubblat sin omsättning i Danmark under de senaste tio åren.

Framgången har bland annat uppnåtts genom massiva satsningar i Norden, där företaget i dag går mycket bra på den svenska marknaden och växer kraftigt i både Norge och Finland.

Som en del av den målinriktade utvecklingen av företaget har WILLBRANDT Gummiteknik A/S just blivit ISO 9001-certifierat. Inom en kort tid förväntas man också uppnå en 14001-certifiering – den mest erkända internationella standarden inom miljöledningssystem.

Det handlar om synlighet

Om du vill lyckas som exportföretag är det viktigt att ha en närvaro där saker händer. Därför har man kunnat hitta WILLBRANDT Gummiteknik på flera olika mässor i Norden och Tyskland under 2015. Vidare ligger fokus på att träffa kunderna på rätt sätt. Detta görs bland annat genom att man säkerställer att medarbetarna har den språkkunskap och kulturkännedom som matchar de marknader där företaget verkar. 

Livsmedelskontrollapport

Kontrollrapport

Se WILLBRANDT Gummiteknik A/S Danmarks senaste kontrollrapporter från danska livsmedelsverket.

Under 15 år har danska livsmedelsverkets kontrollrapporter publicerats med ett mer eller mindre leende smiley-ansikte, som lättigenkännlig information till konsumenten. Smiley-systemet har därmed bidragit till att skapa mer transparens, vilket innebär att företag kan jämföra sig med varandra och konkurrera ännu mer om livsmedelssäkerhet – till förmån för konsumenterna. 

 
ISO 9001 | 14001

WILLBRANDT KG har sedan 27 september 1997 varit certifierade enligt DS/EN ISO 9001:2015

Kvalitetsmål

  • Kundorienterat tänkande och handling på alla nivåer
  • Kvalificerad rådgivning genom samarbete mellan säljare och tekniker
  • Långsiktiga affärsrelationer mellan oss och våra leverantörer samt kunder, som baseras på ömsesidigt förtroende

Tillsammans med vårt moderbolag har vi mer än 100 års erfarenhet av tekniska gummiprodukter. 
ISO 9001 är ett världsberömt kvalitetsledningssystem som är synonymt med effektiv hantering, kvalitet och strukturerad kunddialog. 
För dig som kund betyder detta att WILLBRANDT Gummiteknik A/S har tydliga definitioner av processer och värden samt kontinuerlig övervakning och utvärdering.

Willbrandt fakta

WILLBRANDT Gummiteknik A/S är återförsäljare och marknadsförare av GMT:s högkvalitativa gummiprodukter för bl.a. tåg- och vinindustrin.

Ett stort urval av GMT’s produkter lagerförs i Haslev för snabb leverans.

I mer än 70 år har WILLBRANDT KG i Hamburg varit huvudåterförsäljare av Continental Contitechs SCHWINGMETALL.

Hela programmet av SCHWINGMETALL och MEGI lagerförs på vårt lager i Hamburg.