Förnyad tro skapade starten för drömjobbet

By in ,
940
Förnyad tro skapade starten för drömjobbet

Hos WILLBRANDT Gummiteknik har vi ett ansvar gentemot det samhälle vi är en del av. Vi har fokus på att skapa en positiv påverkan på de människor som (vid en eller annan tidpunkt i livet) står vid ett vägskäl som har tagit dem på fel väg samt fokus på lärlingar och praktikanter som behöver företag som kan hjälpa dem i deras val av utbildning eller ett inträde till näringslivet. Vi har ett ansvar gentemot våra egna medarbetare och för människor som står utanför arbetsmarknaden, och vi kan märka att vår insats bidrar till att stärka medarbetarnas engagemang, trygghet och sammanhållning.
Hos WILLBRANDT är det medarbetarna som skapar företagets mervärde och tillväxt – även de medarbetare som är hos oss under kortare perioder, såsom praktikanterna.

2016 tog WILLBRANDT Gummiteknik emot Yasmillah, som efter en period av utmattning skulle tillbaka in på arbetsmarknaden. Hon höll på med en handelsekonomisk examen och sökte i samband med det en praktikplats på 6 månader (3 månaders praktik samt 3 månader för examensarbetet) under den sista terminen. Hon avslutade sin examen som handelsekonom med ett examensarbete om WILLBRANDT Gummiteknik. Därefter erbjöds Yasmillah en deltidsanställning hos WILLBRANDT Gummiteknik som IT- och marknadsföringsansvarig.
Rapportering, statistik och sales controlling lades till enligt Yasmillahs önskemål, eftersom hon hade ett stort engagemang, driv och intresse för just dessa områden.
WILLBRANDT har haft en intern styrka med Yasmillah i laget och hon har själv utvecklats mycket under de senaste 3 åren.

Nu, 2019, har Yasmillah valt att säga upp sin deltidsanställning hos WILLBRANDT Gummiteknik. Vi är glada över orsaken till att hon sa upp sig, eftersom Yasmillah (tack vare sin tid hos WILLBRANDT) har hittat sitt området och sin passion i näringslivet. Yasmillah har nämligen insett att hon brinner särskilt för HR och allt som gäller Insights, och har därför tackat ja till en tjänst inom administration och HR hos Pibers Hus i Rønnede som arbetar med bostäder.
”Jag är glad att jag får möjlighet att arbeta med det som jag verkligen brinner för – människor, HR och så vidare”, berättar Yasmillah. ”Men det känns också väldigt tråkigt att lämna WILLBRANDT, för här är arbetsklimatet och sammanhållningen helt unik. Vi är som en liten familj som hjälper och engagerar varandra.”

”Vi har hjälpt Yasmillah att komma vidare i sin karriär och i näringslivet – och det är vi otroligt glada över”, säger vd Johnny Frank Anekjær. ”Vi är väldigt engagerade i det lokala samhället och samhället över huvudtaget. Vi är alltid intresserade av nya praktikanter under kortare eller längre perioder. Vi ser det som vår plikt och vårt ansvar att bidra till framtidens tillväxt genom att hjälpa unga efter utbildningen, så att det i framtiden finns yrkesutbildad arbetskraft.”

Praktikanter är bra för företaget

WILLBRANDT har under de senaste 2 åren även haft andra praktikanter, bland annat en försäljnings- och marknadsföringsassistent under 3 månader, där praktikanten också valde att skriva sitt examensarbete om WILLBRANDT Gummiteknik. Och en logistikekonom som efter sin 3 månaders praktikperiod hos WILLBRANDT fick fast anställning hos Lidl.
”Det är ju inte bara praktikanterna som lär sig något av oss. Vi lär oss också mycket av praktikanterna internt här i företaget. Det känns dessutom bra att ta ansvar och att bidra till att hjälpa ungdomar eller utsatta vidare i livet”, avslutar vd Johnny Frank Anekjær.

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *