Interiör, en viktig del av tågresan  

By in
471
Interiör, en viktig del av tågresan  

För WILLBRANDT Gummiteknik är järnvägen och dess olika aktörer synonymt med vår affärsmässiga vardag. Vår resa startade med fokus inom svängnings- och vibrationsteknologi och har utvecklats till ett bredare spektrum av produkter och tjänster för järnvägsindustrin.

Innan pandemin slog till hade vi utarbetat en plan för att inkludera verkstadsutrustning i vår affärsportfölj och under rådande pandemi genomförde vi så vår plan. Idag har vi agenturer för ett tiotal högklassiga tillverkare av olika utrustningar till järnvägens verkstäder. Nu drar vi nytta av vårt kunnande inom reservdelar för tåg och applicerar den på utrustningen att montera de samma.

När så möjligheten gavs förra året till ännu en expansion var det naturligt för WILLBRANDT att expandera inom renovering och omklädnad av säten till tåg.  

”Våra kunder har en önskan om färre leverantörer och vill gärna dra nytta av WILLBRANDT: s högkvalitativa, service- och logistiklösningar. Därför har vi valt att komplettera vårt produktsortiment för järnvägen genom att erbjuda både nya passagerarsäten och förarsäten samt omklädnad och renovering av säten och madrasser. Därmed blir WILLBRANDT en bättre leverantör för järnvägsbranschen, som täcker ett brett spektrum och förstår kundens behov inom underhåll av tågflottan.” Säger Johnny Anekjær, VD hos WILLBRANDT Gummiteknik A/S.

Renovering av passagerarsäten och sängar i sov- och liggvagnar är ett nytt område för oss. Därför har vi allierat oss med ett företag i Baltikum, som har många års erfarenhet med renovering och omklädnad av säten till tåg. Baltikum passar WILLBRANDT väldigt bra då vi är aktiva på marknaden sedan många år och delaktiga i det storslagna infrastrukturprojektet Rail Baltica, som med en ny järnväg kommer förbinda Estland, Lettland och Litauen med Polen och övriga Europa.

Renovering och omklädnad av säten går hand i hand med vår miljöprofil. Även inom andra produktområden erbjuder vi renovering av produkter där ursprungligt material i möjligaste mån tillvaratas och används på nytt. På samma vis kan vi nu erbjuda varje kund att byta stoppningen och klädsel på säten och madrasser medan de gamla ram och karmstrukturerna som ofta består av metall bevaras. Så skapar vi en reduktion av mycket CO2 genom att inte behöva tillverka nya stolskarmar och ramar. Våra nya klädslar kan därtill tillverkas med tyger och konstläder från återvunna material för minsta möjliga miljöpåverkan.

Väl införstådda i att komforten också är en viktig parameter för våra kunder och deras resenärer, speciellt på långa resor, så erbjuder vi komfortförbättringar genom mindre eller större modifieringar av ursprunglig design. Ibland behöver det inte ens kosta något extra.

Förutom omklädnad av passagerarsäten erbjuder vi förarsäten av hög kvalitet. Föraren sitter ner det mesta av arbetsdagen varför en god kvalité på förarsätet är extremt viktigt. Det handlar om en bra arbetsställning och god förarmiljö för lokföraren för att undvika arbetsskador och skapa trivsel.

Dra nytta av WILLBRANDT: s expertis och projektstöd

Vårt önskvärda scenario är när våra kunder involverar oss tidigt så att vi är med hela vägen från idé och design till montage i tågen. På så vis ger vi bäst projektstöd med förhoppning om att undvika kostsamma misstag. Vid föreliggande krav på uppdaterad brand-klassning efter EN45545-2, så ombesörjer vi gärna brandtestning och certifiering.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)