Järnvägar

Et tog holder på værksted i Fredericia hvor mekanikere i arbejdstøj er igang med at reparere toget
En Desiro tog kører over en jernbaneoverskæring en sommerdag hvor solen skinner fra en blå himmel
DR14 VR LOK 1856

järnvägsindustrin

WILLBRANDT Gummiteknik A/S har alltid varit leverantör åt de danska järnvägarna och sedan 2006 fokuserat ytterligare på järnvägsindustrin genom aktivt detagande på Innotrans och Nordic Rail, där delar och komponenter till boggi och kaross har marknadsförts. Samtidigt har vi utsett produktansvariga både externt och internt, som känner till behoven och de olika tågen. 

GMT

Komplett sortiment och exklusiv distributör på det nordiska marknaden av produkter från GMT

Din huvudleverantör

Idag levererar vi till alla aktörer i Danmark, Sverige, Norge och Finland, till verkstäderna, OEM och operatörerna. Vi har flera godkännanden, som t.ex. TransQ, och är ISO 9001-certificerade och ISO 14001-2015-miljöcertifierade av Bureau Veritas. 

Vår huvudleverantör av gummikomponenter till tågboggin är GMT Gummi-Metall-Technik med huvudsäte i Bühl (Baden) i Sydtyskland. 
GMT är bl.a. certifierade i enlighet med IRIS, ISO 9001 och 14001, och är kända för hög kvalitet och stort know-how om utveckling. 
GMT levererar dessutom till alla OEM, som t.ex. Siemens, Bombardier, Alstom, Skoda och Stadler. GMT är dessutom en stor leverantör till flygindustrin med Airbus som en viktig kund. 

Exempel på produkter

 • Luftfjädringsbälgar eller -kuddar till sekundära luftfjädringssystem
 • Nöd- och sandwichfjädrar (Additional springs)
 • Chevroner och axelfjädrar för primär upphängning
 • Axelhusöverföringar/hjulbussningar till primär upphängning (Axle guiding bushes) 
 • Ramstödslager till primär upphängning
 • Kulleder och sfäriska lager till drag- och momentstänger samt ‘köttben’ (Spherical joints)

Tillsammans med våra kunder och genom utveckling har vi idag ett stort program så att vi kan levererar många av de produkter som finns på marknaden av t.ex. luftfjädringsbälgar till tåg från bland annat Toyo, Contitech Continental och Phoenix. 
Många av dessa lagerförs så att du som kund kan få en snabb leverans och därmed minska ditt lager. 

WILLBRANDT är din kompletta leverantör av alla gummi- och svängningsdämpare, så att du som kund endast behöver köpa på ett ställe ‘One-stop’. 

Dessutom lagerför vi gärna, och levererar under loppet av flera år i mindre portioner med kort leveranstid. På så sätt minskas din lagernivå. 

WILLbrandt gummiteknik levererar även de andra gummikomponenterna som finns i tåget, både till vagn och motorenhet/power pack t.ex.:
 • Kyl- och turbo-slangar samt spännband
 • Diverse upphängningar til Power Pack-ramen och kylaren och motorn
 • Drivremmar och kraftband
 • Gummiprofiler/-tätningar för in- och utvändigt bruk 
 • Cell- och skumgummiprofillister till skåp in- och utvändigt på tåget
 • Diverse buffertar och upphängningar till skåp
 • Snöröjning och skydd
 • Vulstprofiler mellan passageratvagnarna t.ex. DD/Görlitz8
 • Diverse bälgar för drag- och dammskydd
 • Gummi- och stålkompensatorer

Få den bästa lösningen

Våra ingenjörer hjälper gärna till med rekommendationer för att beräkna dimensioneringen i förhållande till att hitta den bästa lösningen. Vårt stora nätverk av tillverkare och utvecklare garanterar kompetent rådgivning och service till våra kunder.

Vi levererar också specialkompensatorer enligt dina specifikationer och rörsystem – med eller utan klämelement.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskemål.

Telefon: +45 56 87 01 64
e-mail: info@willbrandt.dk

Leveranstid

Många produkter har en lång tillverkningstid, därför utökar vi kontinuerligt vårt lager så att våra kunder får en så kort leveranstid som möjligt.

innovationer

Vi utvecklar oss tillsammans med kunden och använder vår kompetens för att på bästa möjliga vis tillgodose kundens behov. Vi tror på att vår styrka ligger i speciallösningar.

Kvalitet & service

Vi kompromissar aldrig med kvaliteten, den är alltid vårt huvudfokus. Vår engagerade och flexibla personal brinner för att ge en bra service, och sätter alltid kunden främst.

Kunskaper

Vi vidareutbildar oss kontinuerligt internt och hos våra leverantörer för att säkerställa att vi har störst möjliga kunskap inom våra produtområden.

Om du inte hittar din bransch i översigten, vänligen kontakta vår kompetenta personal, som alltid står redo att hjälpa dig hitta en lösning

Vi hjälper gärna våra kunder med helhetsorienterade lösningar, redan när idén börjar ta form