Järnväg

Järnväg

WILLBRANDT levererar ett brett sortiment av produkter och komponenter för järnväg. I samarbete med våra partners har vi ett omfattande program som gör att vi kan leverera de flesta produkter som behövs på marknaden. Vi levererar till alla aktörer i Danmark, Sverige, Norge och Finland, till verkstäderna, OEM och operatörerna. Våra produktspecialister har omfattande kunskap om de unika kraven för de olika tågen och boggierna och hjälper dig gärna och ger råd vid eventuella förfrågningar.

Vi har flera certifieringar, t.ex. TransQ, och vi är ISO 9001- och ISO 14001-miljöcertifierade av Bureau Veritas. Vår huvudleverantör av gummikomponenter till tågboggier är GMT Gummi-Metall-Technik. GMT är bland annat certifierad enligt. IRIS, ISO 9001 och 14001, och är känd för hög kvalitet och stort kunnande inom utveckling.

Exempel på produkter
 • Luftfjädringsbälgar eller -kuddar till sekundära luftfjädringssystem
 • Nöd- och sandwichfjädrar (Additional springs)
 • Chevroner och axelfjädrar för primär upphängning
 • Kon fjädrar (Conical springs) för primärupphängning
 • Axelhusöverföringar/hjulbussningar till primär upphängning (Axle guiding bushes) 
 • Ramstödslager till primär upphängning
 • Kulleder och sfäriska lager till drag- och momentstänger samt ‘köttben’ (Spherical joints)
PRIMARY SPRING SYSTEMS
SECONDARY AIR SPRING SYSTEMS
RODS & SPHERICAL BEARINGS
Gummi- och tätningsprofiler för dörrar, fönster, vagn och golv

Vi kan framställa din tätningsprofil från en ett litet prov eller en ritning i relation till de
nyaste standarder som EN 45545-2/3. Användningsmöjligheterna för tätningsprofiler
och gjutna delar i tågvagnar är mångfaldiga.     

WILLBRANDT levererar och utvecklar alla gummidelar till vibrationsdämpning, ljudreducering eller tätning. Vi tillverkar skräddarsydda packningar och gummi-ramar för fönster och dörrar. Vi erbjuder också ett brett utbud av standardartiklar, till exempel gummibälg för järnvägsindustrin.

Verkstadsutrustning

Lyft utrustning är viktig för en välfungerande verkstad. WILLBRANDT kan hjälpa dig med att skräddarsy lösningar som har till föremål att göra din verkstad en säker plats att jobba. Vi erbjuder en bred spektra av lösningar från plattformar till underhåll på taket av bussar och tåg till lyftsystemar till underhåll under fordonen.

WILLBRANDT kan också hjälpa dig med utrustning till ultraljudtest av hjul, diagnostikstationer till hjulsätt och integrerade boogie-verkstäder. 

Interiörer för tåg

Vi levererar tågstolar av hög kvalitet. Tjänsten omfattar både produktion av nya säten samt renovering av gamla säten och sängar för sovvagnar. Både innersätets skumkonstruktioner samt tyg och läderytor är tillverkade i material som är godkända enligt EN 45545-2 HL3.

Delar till power pack

På grund av de vibrationer som förekommer i ett tåg i drift, är det inte möjligt att hava fasta tillslutningar, detta gälar speciellt för motorblocken/power pack.

Vi erbjuder:

 • Kompensatorer till tillslutning av vatten- eller avgasrör
 • Bälgar till luftintag
 • Plisserade slangar / spiralslangar som kraftfulla förlängare av rör bestämd för tryck eller vakuum
 • Böjningar till motor / drev till smala, korta förbindelser
 • Klämmer till montering av slangar
 • Bälten

Underhåll och renovering

WILLBRANDT tillhandahåller lösningar för att spara CO2, tid och underhållskostnader för luftfjädersystem genom att erbjuda en one-stop-shop-lösning för montering, reparation, utbyte och prövning.

Vi erbjuder en tjänst där vi endast byter ut gummibälgen på luftfjädersystem, men bevarar och underhåller stålet och sparar därmed både pengar och resurser samtidigt som miljöpåverkan minskas. Avslutningsvis utför vi ett läckagetest och fyller i den slutliga dokumentationen.

Vi pressar bussningar och sfäriska lager av stavar och höljen in och ut. Våra experter hanterar också all testning och dokumentation för att säkerställa optimal kapacitet.

Om du föredrar att utföra inspektioner och tester i din egen verkstad kan vi leverera testbänkar och annan utrustning.

Få den bästa lösningen

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskemål.

Vi hjälper gärna till med rekommendationer till att hitta den bästa lösningen. Vårt stora nätverk av tillverkare och utvecklare garanterar kompetent rådgivning och service till våra kunder.

Kontakta

Mattias Hvass
Area Manager
+46 736 73 40 90
mhv@willbrandt.se

Kontakta

Richard Kling
Area Manager
+46 763 90 08 75
rkl@willbrandt.se

Broschyrer