PUR (Polyurethan)

PUR

 PUR (polyuretan) är gruppen plastmaterial som kännetecknas av de polymera molekylerna som innehåller uretanbindningar eller härledda bindningar. PUR förekommer mestadels som härdad plast, men finns också som en termoplastisk elastomer, kallad TPU. Till skillnad från de flesta andra plastmaterial kan polyuretanet tillverkas med mycket stora variationer i både densitet och styvhet och har därför ett brett användningsområde.

PUR har bra flexibilitet över ett brett temperaturintervall. Den är stötdämpande, tål hög belastning och har mycket hög nötningsbeständighet. Våra erfarna medarbetare hjälper gärna till med vägledning och information som säkerställer att du får rätt produkt för rätt ändamål. Om du behöver en speciell lösning är våra tekniker redo att hjälpa till att lösa uppgiften.

Snöplogsskär

WILLBRANDT har utvecklat en snöplogsskär av polyuretan speciellt för flygplatser. Skäret har 40% längre livslängd än tidigare. På vårt lager i Haslev lagras alla vanliga mått i gummi och polyuretan samt stål, vi kan leverera till alla plogar med kort leveranstid.

PUR

Slitage

WILLBRANDT Gummiteknik har lång erfarenhet av produkter som utsätts för högt slitage. Vi kan leverera fendrar, gummi skär samt olika hjul och nav med gummi eller PUR beläggning.

Skum

Vi levererar polyuretanskum (PUR) från SYLOMER®, SYLODYN® och SYLODAMP®. WILLBRANDT har ett optimalt material för olika krav till sitt förfogande. Fördelarna är – förutom extremt hög elasticitet – praktiskt taget obegränsade mekaniska bearbetningsmöjligheter och former.

Få den bästa lösningen

Våra ingenjörer hjälper gärna till med rekommendationer för att beräkna dimensioneringen i förhållande till att hitta den bästa lösningen. Vårt stora nätverk av tillverkare och utvecklare garanterar kompetent rådgivning och service till våra kunder.

Vi levererar också specialkompensatorer enligt dina specifikationer och rörsystem – med eller utan klämelement.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskemål.

Telefon: +45 56 87 01 64
e-mail: info@willbrandt.dk