Stål kompensatorer

Vi är specialister på design av kompensatorer med bälg i rostfritt stål som ett flexibelt element. Bälgen är rullad eller hydrauliskt formad av ett eller flera lager av rostfria plattor.

Användningen av flerskiktade rostfria kompensatorer ger åtskilliga fördelar. Bälgen tål höga temperaturer och absorberar betydande rörelser i axiell, lateral och vinkelriktning utan att sätta tryck på rörsystemet från stora justeringskrafter. Det sparar både vikt och utrymme och ger en hög säkerhetsnivå genom det höga sprängmotståndet.

Bälgen kan tillverkas i olika variationer och bälgens geometri kan anpassas efter kraven på grund av den flexibla produktionsutrustningen. Eftersom bälgen är gjord av tunn folie är det en känslig konstruktion. Endast när den är monterad med en lämplig stålkonstruktion blir den en mångsidig komponent. Materialet, antalet lager och tjockleken på de enskilda skikten i bälgen i rostfritt stål specificeras i förhållande till tryck, temperatur och miljö. Skikten av plåt svetsas individuellt med en längsgående söm i en cylinder och trycks sedan in i varandra. Denna flerskiktscylinder fräsas till den tidigare beräknade bälggeometrin eller är hydrauliskt formad i en bälg och svetsas därefter till önskade rörändar eller flänsar.

kontakta oss

Telefon: +45 56 87 01 64
e-mail: info@willbrandt.dk

Eller fyll ut kontaktformulären, så kontaktar vi dig snarast

    Vi kontakter dig så snart som möjligt.